Bitcoin har länge varit en het potatis på den decentraliserade marknaden. Bitcoins har ökat fantastiskt mycket i värde, dessutom är det ett bra sätt att föra över pengar på, från land till land. Användare som för över Bitcoins kan enkelt göra det utan komplicerade och dyra banktransaktioner, och utan att behöva känna sig iakttagen från regeringens ögon. Tack vare detta börjar folk naturligtvis undra hur man tar ut och växlar Bitcoins till svenska kronor, eller annan valuta. Det finns otroligt många alternativ, så många att man kan bli förvirrad. Men det finns de alternativ som är lite extra bra, närmare bestämt två enkla kategorier.

Bitcoin wallets

Det första alternativet som vi ska ta upp i denna guide är att använda sig utav en så kallad wallet. De har alla olika avgifter, fördelar och nackdelar. Vissa kan du bara använda till att köpa olika valutor, men de flesta har en ”withdrawal”-knapp där du kan ta ut pengar. Några exempel på wallets är Coinbase, Bt.cx.com, bitcoin.org, bitcoin.com bitcoinwallet.com och wallet.bitcoin.com. Som du märker har de flesta ordet Bitcoin i sig. ser du Bitcoin är det med stor sannolikhet en wallet/nätmäklare för kryptovalutor. På Coinbase måste du skapa ett specifikt cashkonto för uttag, vilket skiljer detta alternativ lite från de andra.

Ta ut Bitcoins

Ta ut Bitcoins? Ja, du läste rätt! Numera kan du använda dig av Bitcoin-kort, precis som kreditkort hos banken eller prepaidcard hos Skrill och Paypal. Det betyder att du kan ta ut pengar på bankomat samt köpa det allra nödvändigaste i affärer. De är knutna till antingen Mastercard eller VISA, precis som vanligt. Advcash, Paycent och Wirex är exempel på alternativ vid uttag av Bitcoins. Men hur ser du ditt saldo? Sanningen är att alla dessa är en wallet i sig; det fungerar ungefär likadant som en vanlig wallet fast med kreditkort. Avslutningsvis kan vi konstatera att Bitcoin och kryptovalutor generellt har skapat nya decentraliserade banker utan krångel!